Barcelona

Quatre agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, entre els 25 detinguts en una batuda contra la prostitució

En total, els Mossos d'Esquadra han detingut 25 persones i han tancat dos locals de l'Eixample

RedaccióActualitzat

Una batuda contra la prostitució a Barcelona ha acabat amb quatre agents de la Guàrdia Urbana detinguts. En total hi ha 25 detinguts en una operació iniciada el cap de setmana i que ha acabat aquest dilluns. L'operació ha suposat el tancament de dos locals d'oci de l'Eixample, el Night Beach i el Fuego.

L'Ajuntament de Barcelona ha confirmat que entre les 19 detencions fetes el cap de setmana pels Mossos d'Esquadra hi ha quatre agents de la Guàrdia Urbana. Els policies, que formaven part de dues patrulles, estan suspesos de feina i sou, i el consistori els ha obert expedient. Els agents municipals han estat detinguts per estar presumptament vinculats a l'"organització criminal" que controlava els prostíbuls.

Aquest dilluns, els Mossos han detingut sis persones més, presumptament vinculades a la xarxa de prostitució. Aquest mateix dilluns al migdia, els primers detinguts han començat a passar a disposició judicial.

La magistrada del Jutjat d'Instrucció 10 de Barcelona ha dictat aquest dilluns una ordre de presó provisional comunicada i sense fiança per a sis detinguts a l'operatiu contra la prostitució a Barcelona, entre els quals hi ha els quatre agents de la Guàrdia Urbana arrestats.

Els dos prostíbuls amb més negoci de Barcelona

El dispositiu dels Mossos d'Esquadra es va posar en marxa la nit de divendres. La policia va fer una vintena d'escorcolls i van tancar judicialment dos prostíbuls de l'Eixample -Night Beach, al carrer València, i Fuego, al carrer Còrsega. Sis pisos vinculats a aquests locals també van quedar precintats.

Els dos prostíbuls clausurats són els més grans de la ciutat de Barcelona en volum de negoci. Als responsables d'aquest entramat se'ls atribueixen delictes de proxenetisme, estafa, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

De matinada, els Mossos també van tallar el trànsit del tram final de la Rambla per entrar al Teatre Principal. Van desallotjar tota la gent que hi havia a l'interior, que hi feien una festa privada, i van escorcollar el local mentre els clients s'esperaven a fora.

Els responsables del Teatre Principal no han volgut fer declaracions ni confirmar si alguna de les detencions es va fer al teatre. La batuda no ha afectat la programació i el Teatre Principal continua funcionant amb normalitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut