Casals i Forcadell, dissabte passat després que Mas signés el decret de convocatòria del 9-N. (Foto: ACN)
Casals i Forcadell, dissabte passat després que Mas signés el decret de convocatòria del 9-N. (Foto: ACN)
Barcelona

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, critica el govern per suspendre la campanya del 9-N

L'ANC i Òmnium fan una crida als ciutadans perquè es concentrin aquest vespre davant dels ajuntaments contra la decisió del TC que deixa en suspens la consulta

RedaccióActualitzat

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, amb to molest, ha volgut deixar clar que ara no és el moment d'arronsar-se sinó de tirar endavant el procés, i ha criticat la decisió del govern de suspendre de manera cautelar la campanya informativa institucional per votar el 9-N: "Ahir diu una cosa el Tribunal Constitucional i avui tots correm a fer-li cas. És a dir, som sobirans o no som sobirans? El Parlament de Catalunya, el 23 de gener del 2013 va fer una declaració dient que som sobirans i que nosaltres decidim el nostre futur. Doncs ara és el moment de demostrar si som sobirans o no ho som". 

Convocatòria de concentracions

Minuts després de saber-se la decisió del Tribunal Constitucional, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural van convocar per aquest dimarts a les set del vespre concentracions davant dels Ajuntaments per protestar contra la suspensió cautelar de la consulta del 9 de novembre.

Tots els partits que donen suport a la consulta també s'han sumat a la crida. L'escenari principal d'aquesta protesta serà la plaça de Sant Jaume de Barcelona, davant de l'Ajuntament i la Generalitat, on hi haurà les presidentes de l'ANC, Carme Forcadell, i Òmnium, Muriel Casals.

Protesta davant la delegació del govern

Poc després que es conegués la suspensió del Constitucional, aquest dilluns, ja hi va haver alguna primera reacció social a la suspensió cautelar de la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9-N. Unes 300 persones es van concentrar davant la seu de la delegació del govern espanyol a Barcelona, entre els carrers de Mallorca i Roger de Llúria. La protesta estava convocada per la CUP i hi han assistit dos dels tres diputats d'aquesta formació, David Fernàndez i Isabel Vallet.

A banda de Barcelona, l'esquerra independentista també va convocar concentracions de rebuig davant diversos ajuntaments per propugnar la desobediència a la decisió del Tribunal Constitucional.

Anar al contingut