La portada de  l'"International New York Times" recull la suspensió de la consulta.
La portada de l'"International New York Times" recull la suspensió de la consulta.
Estats Units

La suspensió de la consulta del 9-N, a l'"International New York Times" i a les principals agències d'informació internacional

Les principals agències d'informació internacional, Reuters i Associated Press, també fan seguiment del procés a tot el món

RedaccióActualitzat

L'influent diari nord-americà "International New York Times" posa en portada de l'edició europea un article sobre la suspensió de la consulta del 9-N per part del Tribunal Constitucional. El titular diu que l'impuls català per la secessió provoca l'enfrontament amb Madrid i el text posa en relleu la determinació dels partidaris de la consulta.

En l'edició als Estats Units, que també aborda el tema, es recull la reflexió del responsable de relacions exteriors de l'oficina espanyola del Consell d'Europa, José Ignacio Torreblanca, que apunta que, malgrat la fermesa del govern espanyol, Rajoy  afronta un problema creixent de legitimitat que no es podrà resoldre fins que s'abordi la qüestió del futur de Catalunya i la seva sobirania. 

No és l'únic mitjà internacional que se'n fa ressò. Aquest dimarts, la premsa europea parla de la resolució del Tribunal Constitucional.

"Le Soir" de Brussel·les titula "Referèndum a Catalunya: i ara què?", per explicar que davant l'arsenal jurídic desplegat pel govern espanyol per frenar la consulta, el president Mas es troba ara en un impàs.

El britànic "The Guardian" destaca que la suspensió arriba dos dies després que el president Mas va convocar oficialment la consulta, i il·lustra la informació amb una foto d'independentistes protestant aquesta nit davant la delegació del govern espanyol a Barcelona.

També en parlen el francès "Le Figaro" i l'italià "La Repubblica", aquest, amb una foto de Mas en l'acte solemne de dissabte quan va firmar el decret de convocatòria. 

Les principals agències d'informació internacional, Reuters i Associated Press, també han seguit el procés i han servit a tot el món imatges de la presentació del Llibre blanc sobre la Transició Nacional.

Les principals agències d'informació internacional, Reuters i Associated Press, també han seguit el procés i han servit a tot el món imatges de la presentació del Llibre blanc sobre la Transició Nacional.

Anar al contingut