Hong Kong

Milers de persones mantenen el desafiament a Hong Kong

Per segona nit consecutiva, els manifestants han ocupat algunes de les principals artèries de la ciutat com a mesura de protesta contra el govern de Pequín per les limitacions que vol imposar a la democràcia en aquest enclavament

RedaccióActualitzat

El pols dels manifestants de Hong Kong a les autoritats xineses continua. Per segona nit consecutiva, els manifestants han ocupat algunes de les principals artèries de la ciutat com a mesura de protesta contra el govern de Pequín per les limitacions que vol imposar a la democràcia en aquest enclavament.

El cap del govern de Hong Kong ha exigit aquest dimarts al matí la fi immediata de les manifestacions, però els militants pro democràcia es mantenen ferms a ocupar el cor de la ciutat fins que Pequín accedeixi a fer reformes.

Als barris, plens de manifestants, s'ha viscut una nit en calma i en un ambient festiu, i les forces policials no hi han intervingut. El moviment, com han dit els líders de les protestes, només es podria apaivagar amb la dimissió del cap del govern autònom.

Amb l'arribada del matí, molts manifestants han començat a abandonar les concentracions, però els carrers es podrien tornar a omplir en funció de com evolucionin els esdeveniments.

Després d'haver vist que l'ús desproporcionat de la força -amb el llançament de gas lacrimogen i gas pebre- no només no apagava sinó que revifava les protestes, Pequín intenta ara no tornar a reprimir  les protestes, a l'espera que es vagin diluint.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut