Infografia de la campanya "Rescatem els salaris" de la UGT
Infografia de la campanya "Rescatem els salaris" de la UGT
Barcelona

UGT llança la campanya "Rescatem els salaris"

Felip Puig veu bé revisar a l'alça els salaris si es vincula a la productivitat.

RedaccióActualitzat

La UGT ha arrencat la campanya per recuperar el poder adquisitiu dels treballadors "Rescatem els salaris". Segons el sindicat, els últims 5 anys els treballadors han perdut un 10% del poder adquisitiu i, des de la reforma laboral del 2012, la retallada salarial mitjana ha estat del 12%.

El sindicat afirma que la retallada acumulada de salaris, tant per l'aplicació de les reformes laborals com per la no actualització d'increments de convenis, voreja el 25%, i considera que ha arribat l'hora de rescatar els sous i situar el salari mínim interprofessional dins dels estàndards europeus. "No pot ser que treballem per ser pobres", afirma la UGT, que acompanya el lema de la campanya amb el sublema "Mínim MIL".

Per la seva banda, el conseller Felip Puig considera que ja és hora d'apujar els salaris, però que l'increment s'ha de vincular a la productivitat. El conseller d'Empresa i Ocupació ha dit que amb l'actual ritme de recuperació "ha de ser possible revisar les polítiques salarials", però sense desvincular-les de la productivitat, perquè sinó "ens equivocaríem".

Puig ha vertebrat la seva explicació al voltant de la idea que, si en els últims anys s'ha fet un esforç abaixant els salaris per millorar la productivitat, ara haurien d'augmentar "si és veritat que s'ha tocat fons". Puig ha fet aquestes declaracions en l'acte de presentació d'un estudi del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) sobre les balances comercials de la comunitat amb l'Estat i la resta del món.

Puig ha destacat també que "l'economia catalana està sanejada i oberta a la globalització", gràcies a la seva diversificació sectorial. Així, ha apuntat que és necessari internacionalitzar l'economia. L'informe del CTESC constata l'increment de les vendes de Catalunya a l'estranger i la reducció a la resta d'Espanya. Tot i així, en els últims cinc anys, les vendes a la resta de l'estat han compensat el dèficit amb l'estranger.

 

Anar al contingut