Entrada a una de les empreses de la firma catalana Ficosa
L'acord amb Panasonic suposarà una important injecció de diners per a la firma catalana Ficosa.
Barcelona

Panasonic compra el 49% de les accions de Ficosa

Les dues marques tenen com a objectiu treballar conjuntament en un mirall electrònic de tecnologia avançada per a una conducció més còmoda i més segura

RedaccióActualitzat
La companyia japonesa de tecnologia Panasonic ha firmat un acord amb Ficosa per comprar el 49% de les accions de l'empresa catalana de components d'automoció. Les dues empreses volen aprofitar els coneixements i experiència de Panasonic en matèria d'imatge i de Ficosa en miralls d'automoció per accelerar el llançament de tecnologia avançada del sistema de mirall electrònic per a una conducció més còmoda i més segura.

En un comunicat conjunt, Ficosa i Panasonic asseguren que l'aliança inclourà activitats de venda creuada per accelerar l'expansió dels sistemes i dispositius d'informació i entreteniment d'àudio i vídeo de Panasonic, aprofitant la xarxa de vendes de Ficosa a Europa i Amèrica.

Tot i que no s'ha anunciat l'import final de l'operació, el marge de les negociacions oscil·lava entre els 144 i els 216 milions d'euros. En qualsevol cas, l'acord suposarà una important injecció de diners per a la firma catalana.

Ficosa va adquirir el 2010 l'antiga fàbrica de televisors de Sony a Viladecavalls i la va readaptar al seu negoci. No obstant, en els últims anys han passat moments difícils.

 

Anar al contingut