Barcelona

El metro permet que els gossos hi accedeixin fora d'hores punta

Els usuaris podran entrar al suburbà amb gossos mitjans i grans amb morrió, identificats amb un xip i inscrits en el cens municipal

RedaccióActualitzat

Des d'aquest dimecres, els gossos mitjans i grans amb morrió podran accedir al metro de Barcelona fora de les hores punta. Això sí, hi ha certes limitacions, necessàries per preservar la convivència entre els usuaris i el benestar dels mateixos animals, segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Fins ara només s'admetien els gossos petits dins d'un receptacle i els d'assistència. Ara s'hi sumaran els mitjans i grans sempre que estiguin identificats electrònicament amb un xip i inscrits en el cens municipal.

Els gossos no podran accedir al metro els dies laborables entre les set i dos quarts de deu al matí, ni tampoc entre les cinc de la tarda i les set del vespre. Als caps de setmana, festius intersetmanals i a l'estiu, els gossos podran entrar sense cap limitació horària. S'admetrà un gos per persona, els menors de 16 anys no podran portar els que siguin considerats potencialment perillosos segons la normativa vigent, i els animals es podran portar a través dels ascensors i les escales convencionals, però no en les mecàniques, ni podran ocupar seient en el suburbà.

Des de l'accés al metro fins a la sortida al carrer, els gossos hauran de portar un morrió i anar lligats amb una corretja no extensible i a una distància inferior a 50 centímetres de les persones que els portin, que seran les responsables de l'actitud de l'animal. Qui porti el gos haurà de vigilar que no hi hagi cap situació de perill o de molèstia per a la resta d'usuaris, de manera que serà la responsable dels danys o perjudicis que l'animal pugui ocasionar als usuaris o a l'empresa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut