Madrid

El PP no descarta l'expulsió de Rato per l'afer de les "targetes opaques"

El PP ha dit que arribarà fins a les "últimes conseqüències" en la investigació dels afiliats que van ser consellers de Caja Madrid i van fer ús d'aquestes targetes

RedaccióActualitzat

El cas de les targetes opaques de Caja Madrid continua tenint conseqüències. Aquesta setmana, el PP i el PSOE podrien decidir l'expulsió dels seus afiliats, setze de cada partit, que van utilitzar aquestes targetes fantasma. El PP ha dit que arribarà fins a les "últimes conseqüències" en la investigació dels afiliats que van ser consellers de Caja Madrid i van fer ús d'aquestes targetes i no en descarta l'expulsió, inclosa la de l'exvicepresident espanyol Rodrigo Rato.

El vicesecretari d'Organització dels populars, Carlos Floriano, ha explicat que el Comitè de Drets i Garanties del partit està treballant en els expedients oberts sobre els afiliats implicats en aquest fet "detestable" i ha demanat esperar a tancar-los per "prendre decisions". Preguntat sobre la possibilitat que Rato acabi sent expulsat del partit, Floriano ha respost: "afectin a qui afectin".

El vicesecretari d'Organització del PP ha assegurat que la indignació que sent qualsevol ciutadà per l'ús de les targetes opaques la sent "igual" el PP i ha recordat que tots els càrrecs institucionals nomenats a proposta del partit que van tenir aquestes targetes han presentat la seva dimissió. El procés consisteix, en primer lloc, en l'obertura de l'expedient informatiu, després de la suspensió cautelar i, finalment, l'eventual expulsió.

El PSOE anuncia mesures "dures"

Per la seva banda, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha explicat que ja ha acabat la investigació interna oberta als militants socialistes implicats en el cas de les "targetes B". Sánchez ha anunciat que en els propers dies se sabran les decisions "dures" i "contundents" que prendran al respecte.

"El que hem fet és respectar els estatuts i garantir els drets dels afiliats que s'han vist immersos en aquest cas" perquè tinguessin "l'oportunitat de defensar-se" i "explicar" quin ús van fer de les targetes.

Arturo Fernández demanarà un vot de confiança

El president de la patronal madrilenya CEIM i vicepresident de la CEOE, Arturo Fernández, demanarà aquest dimarts el "vot de confiança" dels empresaris per culminar els projectes que té en marxa i convocar posteriorment eleccions anticipades, a les quals no es presentaria.

La setmana passada, Fernández ja va superar una votació de confiança dels vicepresidents de CEIM, després que se sabés que, durant la seva etapa com a conseller de Caja Madrid, va gastar amb la seva targeta opaca 37.326,57 euros, que ja ha reintegrat a la Fundació Caja Madrid. Tots els vicepresidents menys un van votar a favor de la seva continuïtat.

L'objectiu de Fernández, reelegit president el mes de març, és tancar projectes clau del seu mandat com els estatuts, el codi ètic o la reestructuració de l'organització per, un cop portats a terme, "obrir la porta a unes eleccions", segons fonts de la patronal madrilenya.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut