Madrid

L'última anàlisi de Teresa Romero dóna negatiu i confirma que l'auxiliar ja no presenta càrrega viral

El Centre Nacional de Microbiologia ha explicat que encara es farà una altra prova en els pròxims dies per confirmar l'absència del virus.

RedaccióActualitzat

Bona notícia sobre la salut de Teresa Romero.

En l'última analítica, ja no s'ha trobat el virus de l'Ebola: la prova de la càrrega viral ha donat negatiu. Des del Centre Nacional de Microbiologia han explicat, però, que d'aquí a tres dies es repetirà la prova seguint el protocol per a aquests casos.

Al Centre Nacional de Microbiologia (CNM) de l'Institut  de Salut Carlos III, el laboratori de referència de l'Ebola per tot l'Estat, s'hi ha treballat intensament per tenir aquest resultat al més aviat possible. Fins i tot una de les responsables ha dit que, si sortia un resultat negatiu, farien una festa.

Les altres quinze persones que estan ingressades a l'Hospital Carlos III per haver tingut contacte amb l'auxiliar d'infermeria infectada continuen asimptomàtiques.

I les dues persones en investigació al Carlos III --un home que va utilitzar la mateixa ambulància que Romero i el viatger procedent de Nigèria-- han donat negatiu en la segona prova.

Aquest dissabte ja s'ha donat d'alta el missioner espanyol que estava ingressat des de dijous passat. Es tractava d'un ingrés sota observació de baix risc, perquè no havia estat en contacte amb persones amb Ebola durant la seva estada a Libèria, des d'on va arribar a Espanya fa una setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut