Dones corren a Barcelona en la Cursa de la Dona.
25.000 dones corren a Barcelona.
Barcelona

Esport i solidaritat contra el càncer de mama en diverses localitats de Catalunya

Caminades solidàries i altres accions a tot Catalunya per commemorar el dia contra el càncer de mama, el tumor més freqüent entre les dones

RedaccióActualitzat

Caminades solidàries i altres accions a tot Catalunya per commemorar el dia contra el càncer de mama, el tumor més freqüent entre les dones. Així doncs, l'esport i la solidaritat han anat de la mà.

Aquest diumenge, Dia Internacional contra el Càncer de Mama, milers de dones han volgut córrer amb l'objectiu de lluitar contra la malaltia.

A Barcelona, 25.000 dones s'han inscrit a la Cursa de la Dona, que sortia de l'avinguda Maria Cristina i recorria gairebé 8 quilòmetres de la ciutat.

En aquesta ocasió, l'organització ha donat 100.000 euros a l'Associació Espanyola contra el Càncer. La guanyadora ha estat Meritxell Calduch, amb un temps de 29 minuts i 23 segons.

En altres punts del país, col·lectius de dones també s'han unit per fer esport i lluitar contra la malaltia. Una d'aquestes ciutats ha estat Lleida, on més de 1.000 persones s'hi han inscrit i han participat en la caminada solidària. La intenció era recaptar fons per a la investigació.

4.000 casos

Cada any es diagnostiquen uns 4.000 casos de càncer de mama a Catalunya, tot i que la mortalitat continua baixant gràcies als tractaments, al diagnòstic precoç, a una dieta equilibrada i a la pràctica d'exercici físic.

Al llarg de la seva vida, una de cada 8 dones en podria tenir. Al cap de cinc anys del diagnòstic, el risc està al voltant del 83%.

Anar al contingut