Alemanya

La nova vaga de pilots de Lufthansa obliga a cancel·lar més de 2.000 vols i afecta 200.000 passatgers

Els usuaris de l'aeroport de Barcelona que hagin de volar amb Lufthansa aquest dimarts tindran afectacions en el seu vol per la nova vaga de pilots de l'aerolínia alemanya

RedaccióActualitzat

Els usuaris de Lufthansa afronten aquest dimarts un segon dia de cancel·lacions a causa de la vaga de pilots de l'aerolínia alemanya. Aquestes dues jornades d'aturades que afecten els vols de curta i mitjana distància d'àmbit europeu han suposat, de moment, la cancel·lació de 2.150 vols -dues terceres parts dels previstos- i han afectat uns 200.000 passatgers. La vaga, en concret, afecta els vols que es facin amb els aparells de tipus  A380, A340, A330 i Boeing 747. Dimecres també es veuran afectades les rutes de llarga distància.

A Espanya la protesta afectarà 104 connexions entre els principals aeroports alemanys amb Barcelona, Madrid i Bilbao i, en menor mesura, València, Palma i Màlaga.

Per intentar minimitzar l'impacte entre els passatgers, Lufthansa intentarà assegurar 700 vols amb l'ajuda de pilots voluntaris i d'altres aerolínies.

El motiu de la vaga és el desacord entre l'empresa i el sindicat per negociar les jubilacions anticipades dels pilots. Els comandants de Lufthansa es jubilaven amb una edat mitjana de 59 anys i la companyia vol que s'endarrereixi fins als 61. Lufthansa compta actualment amb una plantilla de 10.000 pilots.

Aquesta és la vuitena tanda d'aturades des del mes d'abril. Des d'aleshores, s'han cancel·lat uns 5.000 vols i les aturades han afectat més de mig milió de passatgers. Aquesta vaga de l'aerolínia s'ha produït just després d'una intensa setmana d'aturades als trens de la Deutsche Bahn.

Per la seva banda, el govern alemany ha iniciat un esborrany de llei per evitar que les reivindicacions d'un grup reduït de treballadors pugui afectar parts importants de les infraestructures de tot el país, mantenint les mesures d'austeritat respecte a les empreses.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut