Barcelona

La CUP treballa per una candidatura pròpia de l'esquerra alternativa

Reconeix converses amb Procés Constituent i no descarta sumar-hi també Guanyem, però desestima Podem

RedaccióActualitzat

El líder de la Candidatura d'Unitat Popular, David Fernàndez, rebutja una candidatura unitària, com també ho han fet l'ANC i Òmnium, i ha anunciat que treballa per una llista pròpia que sumi altres moviments de l'esquerra alternativa, però descarta Podem. 

El diputat David Fernàndez ha explicat, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" , que està en converses amb Procés Constituent per anar plegats i no descarta també fer-ho amb Guanyem

"Nosaltres ja estem treballant en la part que ens toca del procés: sumar milers de vots per a la ruptura democràtica, per a la transformació social, i des de l'esquerra transformadora i radical. I pensem que aportem molt més així que no pas en una llista unitària", ha dit Fernàndez. 


En vies de recompondre la unitat

La CUP espera que es recompongui la unitat política que hi havia fins la setmana passada al voltant del 9-N. En aquest sentit, el líder de la formació ha avançat que el govern ha acceptat la majoria de condicionants que li havien posat sobre la taula perquè no hi hagués cap pas enrere en el procés. 

Tal com ha explicat posteriorment el conseller portaveu, Francesc Homs, en roda de premsa, es tracta d'una llista d'onze punts, la majoria dels quals han estat acceptats. Fernàndez creu que "la imatge de cimera ha quedat enrere" i que el que cal ara és treballar "i intentar fer-ho el màxim de bé possible de cara al 9-N".

També ha revelat que estan acostant posicions amb Iniciativa perquè també siguin al nou 9-N, malgrat que a les últimes hores se n'han distanciat clarament.  En aquest sentit, ha revelat que els ecosocialistes han garantit a les últimes hores que també hi seran: no votaran, però sí que hi participaran amb una protesta contra l'estat espanyol i una recollida de firmes per portar al Parlament europeu.

Anar al contingut