Barcelona

Trànsit i els Mossos engeguen una campanya per reduir els accidents per distraccions al volant

Trànsit i els Mossos engeguen una nova campanya per conscienciar sobre les conseqüències de les distraccions al volant. S'han convertit en la principal causa d'accidents amb víctimes i el 90% estan vinculades a l'ús del telèfon mòbil.

RedaccióActualitzat

Les distraccions al volant són la principal causa d'accidents de trànsit amb víctimes mortals des de començaments d'any i representen un 26,4% del total. Per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit han engegat una campanya centrada a reduir aquests accidents.

El 90% de les denúncies de trànsit per distraccions estan relacionades amb l'ús del telèfon mòbil, segons dades del 2013. I és que es calcula que el risc de tenir un accident pot augmentar gairebé 10 vegades si es manipula un aparell electrònic, un risc similar als efectes de l'alcohol, ja que comporta lentitud de reflexos, reaccions més lentes i una disminució de la distància de seguretat.

Segons Trànsit, els estudis d'accidents relacionats amb l'ús de la telefonia mòbil conclouen que un 42% de casos van tenir lloc en respondre al telèfon; un 29%, mentre es mantenien converses complexes, i un 20%, a l'hora de fer la trucada.

Un total de 2.739 agents participaran en aquesta campanya, que porta per lema "Copilot, no permetis distraccions", per conscienciar els usuaris del perill que suposen les petites distraccions durant la conducció, en especial l'ús dels telèfons mòbils i navegadors, segons el departament d'Interior. En aquest marc, Trànsit ha incorporat als panells informatius la difusió d'una advertència sobre l'ús d'aparells electrònics i l'efecte que tenen en la distracció del conductor a l'hora de posar-se al volant. Aquesta campanya durarà fins al proper 26 d'octubre.

Les distraccions al volant han passat a ser la primera causa d'accidents, mentre que l'any passat, amb un 22,7%, van ser la segona causa per darrere de les infraccions d'una norma de circulació (31,9%).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut