Alícia Sánchez-Camacho, aquest dilluns.
Alícia Sánchez-Camacho diu que "el full de ruta polític el marca Carme Forcadell".
Madrid/Barcelona

El PP i Ciutadans critiquen que l'ANC i Òmnium "marquin l'agenda política"

El PSC creu que el govern "intenta guanyar temps" amb el gest de la unitat tècnica, i que tot forma part d'un "engany"

RedaccióActualitzat

El PP i Ciutadans asseguren que Artur Mas actua en funció de les directrius que li marquen l'ANC i Òmnium Cultural. I li demanen al govern que convoqui eleccions si no aconsegueix una majria parlamentària que li doni estabilitat

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, considera que les organitzacions encapçalades per Carme Forcadell i Muriel Casals "no poden dictar l'agenda política" de Catalunya ni tampoc els passos a seguir pel president de la Generalitat, Artur Mas, sobre la possibilitat d'un avançament electoral. "Crec que és gravíssim que tingui el full de ruta polític marcat per Carme Forcadell i per entitats que no són representatives democràticament", ha subratllat a la porta de la seu del PP a Madrid poc abans de la reunió del Comitè Executiu Nacional de la formació. Per a Sánchez-Camacho "no seria bo unes eleccions anticipades", i considera que Mas està posant "en safata" un èxit electoral a ERC.

La consulta participativa del 9-N ha estat present a l'executiva del PP a Madrid. Rajoy critica que Mas aporti -diu- més confusió i el ministre de Justícia, Rafael Catalá, diu que es vigilarà si s'incompleix la legalitat i parla d'impugnar un registre de votants que no existeix.

Ciutadans creu que Artur Mas s'amaga darrere la unitat per tapar la seva gestió, que qualifica de nefasta. El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha carregat contra l'ANC i Òmnium Cultural: "Alguns deien que l'ANC era un braç polític de Convergència i Esquerra. Òmnium no és més que un braç polític que vol la independència a Catalunya". Rivera nega que l'organització liderada per Muriel Casals tingui un paper cultural: "Ens deien que era una entitat cultural. Abans, sí que ho va ser, abans. S'ha demostrat que ara no ho és".

El PSC vol que el govern s'ocupi d'aprovar els pressupostos

La portaveu del PSC, Esther Niubó, ha dit que, amb el gest d'unitat tècnica, el govern intenta "guanyar temps" i, que tot plegat "forma part d'un engany". Els socialistes demanen a l'executiu que aclareixi la seva posició i també que, a banda d'ocupar-se del procés, afronti les responsabilitats de governar, començant per l'aprovació dels pressupostos.

La portaveu del PSC ha explicitat que el president de la Generalitat, Artur Mas, "s'hauria de pensar dimitir si la consulta no acaba sent una realitat" legal tal i com es va prometre. Niubó ha estès, però, la mà al govern per fer la consulta "d'aquí dos anys, el 2016, quan hi haurà hagut temps per obrir un diàleg, negociar i al final consultar la gent" sobre el futur de Catalunya. En paraules de la portaveu, el PSC prefereix "un èxit d'aquí dos anys que un fracàs el 9-N".

Anar al contingut