Les nenes hauran de ser alliberades en diverses fases, segons el rotatiu "Nigerian Tribune".
Les nenes hauran de ser alliberades en diverses fases, segons el rotatiu "Nigerian Tribune".
Abuja

Les 219 nenes segrestades per Boko Haram estan repartides per cinc països africans

Les menors seran alliberades en diverses tandes, segons publica el "Nigerian Tribune"

RedaccióActualitzat

Les 219 nenes nigerianes segrestades per Boko Haram estan repartides en cinc països africans, segons fonts consultades pel diari local "Nigerian Tribune". Això fa que el grup terrorista islamista no pugui procedir a l'alliberament de les noies d'una sola vegada. Segons el rotatiu nigerià, les nenes estarien retingudes a Nigèria, el Txad, el Níger, el Camerun i la República Centreafricana.

Després de diverses setmanes de negociació, el govern nigerià va anunciar divendres passat que les nenes seran alliberades com a part d'un acord d'alto el foc amb el grup terrorista islamista. En aquest acord, una de les demandes principals de l'executiu nigerià era, precisament, l'alliberament de les menors.

Les fonts consultades per "Nigerian Tribune" han explicat que Boko Haram no pot alliberar totes les menors en una sola fase i que haurà de fer-ho en diverses tandes. En aquest context, cobra especial importància la mort del líder del grup, Abubakar Shekau, perquè la seva absència ha provocat que alguns dels dirigents del grup terrorista no mostrin tanta subordinació al comandament central de l'organització.

Fonts consultades pel rotatiu asseguren que les nenes estan "bé de salut" i que "no estan al bosc com s'havia especulat anteriorment". La primera tanda de les nenes podria ser alliberada aquest dimarts.

Anar al contingut