Tel Aviv

Una filla del líder palestí Ismail Haniyeh rep tractament en un hospital israelià

Tot i que els executius israelià i palestí no ho han confirmat ni desmentit, aquest fet és una prova que la coordinació humanitària entre els dos governs continua setmanes després del final del conflicte de Gaza

RedaccióActualitzat

Una filla del líder polític de Hamas a la Franja de Gaza, Ismail Haniyeh, ha estat ingressada en un hospital israelià durant les últimes setmanes per rebre un tractament d'urgència. La pacient va ser admesa fa quinze dies a l'hospital privat Ichilov de Tel Aviv, en "estat crític, amb la seva vida amenaçada".

La noia va deixar l'hospital fa pocs dies i va tornar a la Franja. Tot i que els executius israelià i palestí no ho han confirmat ni desmentit, aquest fet és una prova que la coordinació humanitària entre els dos governs continua setmanes després del final del conflicte de Gaza.

Hospitals amb més recursos i tecnologia

Els palestins de Gaza no estan autoritzats a visitar Israel o Cisjordània, excepte per raons humanitàries, mèdiques o bé casos excepcionals que s'han de negociar directament amb l'exèrcit. Un oficial de l'exèrcit israelià ha dit que no podia especificar les admissions mèdiques procedents de Gaza, però que en la majoria de casos n'hi ha prou amb una petició d'un metge palestí perquè un pacient rebi tractament urgent a Israel, on els recursos i la tecnologia són molt millors que a la Franja.

El mes de juny, la sogra de Haniyeh ja va ser traslladada de Gaza a Israel per rebre tractament d'un càncer i, el novembre de l'any passat, una de les seves nétes va ser ingressada per una infecció del sistema digestiu.

Anar al contingut