Madrid

Rodrigo Rato demana la suspensió temporal de la seva militància al PP pel cas de les targetes opaques

En una carta enviada a María Dolores de Cospedal, l'expresident de Caja Madrid sol·licita la suspensió "fins que tots aquests fets quedin aclarits" i subratlla la seva "ferma convicció" d'haver actuat "sempre dins la legalitat".

RedaccióActualitzat

L'expresident de Caja Madrid i Bankia Rodrigo Rato ha enviat una carta a la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en la qual sol·licita la seva suspensió temporal de militància al partit i es mostra disposat a donar totes les explicacions necessàries sobre les targetes opaques. Fonts del partit han explicat que la suspensió és automàtica tan bon punt Rato l'ha sol·licitada.

En la carta, Rato demana la suspensió "fins que tots aquests fets quedin aclarits" i subratlla la seva "ferma convicció" d'haver actuat "sempre dins la legalitat". L'exvicepresident econòmic espanyol mostra el seu "convenciment" que aquestes targetes "emeses, conegudes i controlades per l'entitat" eren per a un "ús personal" i "formaven part" del seu salari, de manera que estaven "declarades i comptabilitzades".

Aquesta missiva arriba dies després que el PP va anunciar l'obertura d'un expedient informatiu sobre Rato i els altres quinze militants que van fer ús de les polèmiques targetes, malgrat que tres d'ells es van donar de baixa ja fa uns dies. L'expresident de Bankia ha comunicat aquesta decisió al partit la setmana següent d'haver declarat a l'Audiència Nacional davant del jutge Fernando Andreu, que va imposar-li una fiança de tres milions d'euros.

Com ja ha explicat aquest dilluns De Cospedal, el PP està decidit a actuar amb "contundència" en aquesta qüestió.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut