L'exconseller Jordi Ausàs, en el judici que es fa a l'Audiència de Lleida en una imatge d'arxiu.
L'exconseller Jordi Ausàs, en el judici que es fa a l'Audiència de Lleida. (Foto: ACN)
Lleida

L'Audiència de Lleida obliga Ausàs i els 7 condemnats més per contraban de tabac a pagar els més de 48.000 euros d'indemnització

L'Audiència de Lleida dicta la interlocutòria després de la petició efectuada pel mateix Estat, que en el judici va actuar d'acusació particular

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Lleida ha dictat una interlocutòria que obliga l'exconseller de Governació Jordi Ausàs i els altres 7 condemnats per contraban de tabac a pagar els 48.319,82 euros en concepte de responsabilitat civil que el jutge els va imposar i que han de pagar solidàriament. L'Audiència l'ha dictat després de la petició efectuada pel mateix Estat, que en el judici, celebrat al maig, va actuar d'acusació particular.

L'Audiència de Lleida també va condemnar els 8 dels 13 acusats a penes de presó i multes econòmiques. A Ausàs, en concret, el va condemnar a 4 anys de presó i a pagar una multa de 195.000 euros.

Ara mateix, la condemna està suspesa després que tots els acusats han recorregut la sentència al Tribunal Suprem, que encara s'ha de pronunciar al respecte. Mentrestant, però, l'Audiència de Lleida obliga tots els condemnats a abonar la indemnització conjunta.

L'Audiència de Lleida va considerar provat que Ausàs feia contraban des de l'estiu del 2010, mentre era conseller de Governació. Dels altres dotze acusats, set també van ser condemnats pels mateixos delictes a entre tres i cinc anys de presó. Els altres cinc acusats van quedar absolts.

Anar al contingut