Ambient de tardor, amb temps assolellat

L'ambient de tardor arriba a Catalunya, sobretot al matí. Tornarà el gran contrast tèrmic entre el matí i el migdia, la qual cosa implicarà l'arribada dels refredats. El temps serà assolellat, amb tramuntana moderada.

Néstor GómezActualitzat

El flux de vent del nord perdrà intensitat i només es canalitzarà com a tramuntana al golf de Lleó. Al llarg del dia, la pertorbació de l'Adriàtic marxarà cap als Balcans i això permetrà l'arribada de l'anticicló a casa nostra.

Sol i tramuntana. El dia serà radiant i serè arreu del país. Els detalls els trobarem de bon matí en algunes boirines matinals a les planes interiors o en alguns núvols prims, que seran anecdòtics. La tramuntana a l'Empordà bufarà amb algun cop fort, però amb tendència a minvar. Fins a primera hora de la tarda, la mala mar s'estendrà per la Costa Brava, amb onades que poden superar els 2,5 metres, i amb el pas de les hores millorarà. El vent de mestral només bufarà fins al migdia.

A la tarda, hi haurà algunes teranyines de núvols prims a les comarques de Lleida. El vent a les cotes altes del Pirineu es reforçarà una mica i superarà els 50 km/h. La tramuntana continuarà viva a l'Empordà.

Contrast tèrmic. El fred dels darrers dies es deixarà sentir a les parts baixes de les conques o les valls. Fins i tot el descens tèrmic es notarà a tota la costa. Pel que fa a les màximes, a poc a poc es recuperaran. Les temperatures més altes del dia difícilment superaran els 25 ºC.

I els pròxims dies...

El temps assolellat es mantindrà durant una gran part de la setmana. Les temperatures aniran remuntant lleugerament, sense arribar als valors tan càlids dels darrers caps de setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut