L'acusada, aquest dimecres, durant l'última sessió del judici, en el seu torn d'última paraula. (Foto: ACN)
L'acusada, aquest dimecres, durant l'última sessió del judici, en el seu torn d'última paraula. (Foto: ACN)
Lleida

Declarada culpable d'assassinat l'acusada d'esquarterar un home de 83 anys a Lleida

El jurat popular, que ha pres la decisió per unanimitat, també la considera culpable de profanació de cadàver

RedaccióActualitzat

El jurat popular ha declarat culpable d'assassinat i profanació de cadàver la dona acusada de matar i esquarterar un home de 83 anys a Lleida, el novembre del 2012. La decisió s'ha pres per unanimitat dels 5 homes i 4 dones membres del jurat, que no s'han cregut que la versió de la dona que dos homes la van segrestar al pis on convivia amb l'avi.

Tots han estat d'acord que la víctima no es va poder defensar pels problemes de mobilitat i per la confiança que tenia en l'acusada, que n'era la cuidadora. Per això la consideren culpable d'assassinat, i no pas d'homicidi. El jurat ha considerat provat que la dona es va intentar desfer del cadàver cremant-lo, tot i que no ho va aconseguir. La majoria de membres del jurat també han conclòs que la dona no té cap trastorn i és conscient dels seus actes.

La fiscalia demana per l'acusada 20 anys de presó, la pena màxima per assassinat, a més d'una indemnització de 100.000 euros per als familiars. En canvi, la defensa vol que se li imposi la pena mínima, de 15.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut