Tarda de diumenge amb força sol però també amb algunes nuvolades

La setmana s'acaba amb alguns símptomes de canvi. L'anticicló canvia una mica la seva posició i la proximitat d'una cua de front pot revifar algun ruixat. Les temperatures canviaran poc, amb una tendència a la baixa en la meitat est.

Actualitzat

Punt final a una setmana de temperatures altes i de poc moviment atmosfèric. Els paràmetres seran si fa o no fa els mateixos que dissabte: un gran anticicló dominarà des de l'oest de Rússia. El seu radi d'acció abastarà tot el continent, i arribarà fins al sud de la península Ibèrica. Els centres de baixes pressions quedaran arraconats sobre Escandinàvia i Turquia.

Núvols més compactes

A casa nostra, només la cua d'un front mig desfet que avança per França pot portar alguna novetat. Esperem una tarda amb grans clarianes i amb nuvolades més compactes al terç nord i a zones de muntanya. No es descarta algun ruixat puntual cap al Pirineu o prepirineu, com va passar ahir. També començaran a acumular-se núvols baixos cap a la costa Daurada i, més de cara a la nit, a la Central.

Temperatures amb pocs canvis

La distribució de masses d'aire no trontollarà i, per tant, l'evolució de les temperatures quedarà més lligada als efectes més puntuals del vent o la cobertura dels núvols. Les mínimes han canviat ben poc, amb diferències de 1 o 2 ºC amunt i avall respecte les d'ahir. Les màximes baixaran un pèl més al litoral i prelitoral.

I els pròxims dies...

Aquesta setmana s'espera una certa normalització de les temperatures, però en cap cas una entrada d'aire fred important. Tampoc no esperem cap pertorbació significativa. Els vents seran una mica més humits durant el primer tram de la setmana, i per això esperem més nuvolositat cap a la costa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut