Caracas

Maduro revisarà les relacions de Veneçuela amb Espanya per la "ingerència" de Rajoy en el cas de Leopoldo López

El president de Veneçuela considera una ingerència el fet que Mariano Rajoy doni suport a la causa de l'opositor veneçolà Leopoldo López

RedaccióActualitzat

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha ordenat revisar totes les relacions amb Espanya, perquè considera una ingerència el fet que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, doni suport a la causa de l'opositor veneçolà Leopoldo López.

"He ordenat al vicepresident polític i canceller, Rafael Ramírez, que revisi totes les relacions amb Espanya per l'acte inamistós i de suport als grups d'ultradreta del senyor Rajoy", ha anunciat Maduro.

"Respecti Veneçuela com nosaltres respectem el poble espanyol" ha advertit Maduro, que ha insistit que per al seu govern el respecte a la vida interna d'altres països és sagrat.

Maduro ha dit que Rajoy "no té moral" per parlar de Veneçuela, atès el "desastre" i la tragèdia" que viu Espanya: "Vostè dóna ales des d'Espanya al terrorisme contra Veneçuela quan vostè ha tret la vivenda a més de 700.000 espanyols". I ha afegit: "Ningú pot donar lliçons de democràcia i vida social i econòmica a la nostra pàtria".

Maduro acusa el govern espanyol de donar suport a grups responsables de la mort de més de 40 persones durant les protestes opositores que van començar al febrer i van durar fins al maig.

Maduro fa evident així el malestar per la reunió, dimecres passat, de Rajoy amb Lilian Tintori, la dona de Leopoldo López. En aquesta trobada, el dirigent espanyol va manifestar la preocupació de la UE pel judici al líder de Voluntad Popular, que està a la presó des del 18 de febrer.

Anar al contingut