Presentació del nou doble grau de Veterinària de la UdL
Presentació del nou doble grau de Veterinària de la UdL
Lleida

La Universitat de Lleida oferirà l'any vinent un doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal

Una seixantena d'estudiants començaran l'any 2015 el doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal.

RedaccióActualitzat

La Universitat de Lleida oferirà, a partir del curs que ve, la titulació de Veterinària. És una reivindicació història de la societat civil i del sector de la producció ramadera, un dels puntals econòmics de les comarques de Ponent.

Serà un doble grau, únic a tot l'Estat, de Veterinària i Ciència i Producció Animal. Els estudis tindran un total de de 360 crèdits, que permetrà als estudiants assolir els dos títols en sis anys. Pretén formar professionals polivalents que, al mateix temps, siguin experts en medicina veterinària i especialistes en gestió i maneig d'animals de granja. Tot i així, també es podrà optar per cursar un títol sol: o bé Veterinària, en cinc anys, o Ciència i Producció Animal, en quatre anys.

Es vol aprofitar la potència del sector ramader de Lleida per aportar un punt d'especialització als estudis. A més a més, també s'ha anunciat que, en un màxim de dos anys, es construirà un hospital veterinari, on es faran les pràctiques del doble grau.

Amb una encaixada de mans, el secretari d'Universitats, Antoni Castellà i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, van escenificar l'acord que permetrà que 60 estudiants puguin començar l'any 2015 a estudiar el doble grau. El rector ha demanat la col·laboració de les empreses del sector per potenciar els nous estudis universitaris.

Aquesta nova titulació s'ha aprovat amb el vot en contra de la Universitat Autònoma, que volia continuar sent l'única a Catalunya on fan estudis de Veterinària.

Anar al contingut