Barcelona

Rovira: "Denunciarem a Europa que l'estat espanyol vulnera el dret del poble català de votar"

La secretària general d'ERC es mostra a favor de signar una denúncia política el 9-N i diu que es plantegen dur-ho a l'ONU i a les institucions europees

RedaccióActualitzat

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, és partidària de tirar endavant el 9-N malgrat la impugnació que amb tota probabilitat el Consell de Ministres aprovarà aquest divendres. Rovira ha afirmat que, a cop d'impugnacions, al final els recursos del govern espanyol al Tribunal Constitucional "perden tots els efectes", perquè "ho impugnen absolutament tot, fins i tot un decret de pobresa energètica".

"Crec que el 9-N serà un èxit brutal"

En declaracions a "Els matins" de TV3, Rovira ha dit que creu que "la gent té ganes que el 9-N sigui un èxit" i que des d'ERC "assumirem totes les responsabilitats, perquè no ens queda cap alternativa". En aquest sentit, sobre les declaracions de Mas dient que el 9-N és imparable, Marta Rovira hi ha assentit i ha dit que "no només el 9-N és imparable, sinó tot el procés. I, respecte del 9-N, crec que serà un èxit brutal."

Rovira ha insistit que "el 9-N s'ha de poder desenvolupar tot amb absoluta normalitat, i espero que així sigui" i ha animat la gent a sortir al carrer per anar a participar amb la seva papereta.

La recollida de signatures, a més del nou 9-N

Paral·lelament, però, s'ha mostrat a favor de tirar endavant una recollida de signatures per denunciar políticament que el govern espanyol vulnera el dret fonamental de votar del poble català. La secretària general d'ERC ha indicat que els partits polítics s'han de posar al davant donant exemple, perquè després els ciutadans també signin el manifest als punts de votació el 9-N. També ha explicat que es tractaria d'un document polític i que es plantegen dur-lo a l'ONU i a diverses institucions europees. Segons Rovira, seria un document polític per deixar la porta oberta a presentar una denúncia jurídica en un futur.

"No és moment de desistir"

Ara bé, Rovira ha dit que no creu que aquesta iniciativa es converteixi en el nou nou 9-N, "perquè una cosa no treu l'altra" i "no és moment de desistir".

Sobre si el govern pot fer-se enrere si arriba una nova suspensió del nou 9-N per part del Tribunal Constitucional, Rovira ha afirmat que "el govern sap que té tot el suport de les forces polítiques que fa dos anys que treballem perquè els ciutadans puguin decidir sobre el seu futur". "Volem que se sentin recolzats", hi ha afegit.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut