El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, durant el seu discurs d'inauguració del nou parc de bombers d'Olot.
Espadaler afirma que "els Mossos compliran i faran complir la llei" el 9-N. (Foto: ACN)
Olot

El govern avisa l'Estat que no cal que enviï policies el 9-N

El conseller Ramon Espadaler diu que la Generalitat té plena competència i que "els Mossos compliran i faran complir la llei"

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, assegura que el 9 de novembre "els Mossos d'Esquadra compliran i faran complir la llei". Durant la inauguració del nou Parc de Bombers d'Olot, el conseller ha remarcat que "l'executiu no posarà els agents en la tessitura d'haver de triar entre fer complir la llei o fer una altra cosa que suposadament faci el govern".

Espadaler ha demanat al govern espanyol que no enviï policies nacionals o guàrdia civil a Catalunya perquè els Mossos són prou competents: "Per si hi ha temptatives, no cal que ens enviïn altres policies perquè nosaltres en tenim la plena competència. L'hem exercida, l'exercim i la tornarem a exercir amb tota normalitat. De policia judicial, de policia administrativa, de responsables de l'ordre públic, de responsables de la seguretat ciutadana. Per tant, els Mossos faran allò que se'ls ha encomanat i faran allò que és la seva raó de ser."

El titular d'Interior considera que l'executiu de Rajoy s'equivoca amb la impugnació del 9-N: "Crec que és un error de primer ordre per part del Consell de Ministres fer aquesta impugnació. Hem vist que han anat basculant entre el que era un intent de ridiculització al primer moment i el que després ha acabat sent l'anunci de la impugnació. Considerem que és una errada més."

 

 

Anar al contingut