Ouagadougou

El president de Burkina Faso anuncia que dimiteix i fuig cap a Ghana

Blaise Compaoré fuig cap a Ghana, després de 27 anys al poder i permetre, segons ell, l'organització d'eleccions en el termini de 90 dies

RedaccióActualitzat

El president de Burkina Faso, Blaise Compaoré, ha anunciat la seva dimissió. Ha dit que la presidència queda vacant i, tot seguit, ha fugit cap a Ghana, després de 27 anys al poder. L'anunci de la caiguda de Compaoré l'ha fet un coronel de la guàrdia presidencial als opositors que es manifestaven al carrer.

El fins ara president del país africà va decretar aquest dijous l'estat de setge al país i va dissoldre el govern, després d'una massiva i violenta protesta ciutadana en contra de la reforma constitucional impulsada pel cap d'estat amb l'objectiu d'allargar el seu mandat. Milers d'opositors s'han concentrat al centre de la capital, Ouagadougou, per expressar la seva alegria per la dimissió del president.

Blaise Compaoré abandona el poder per permetre l'organització d'eleccions en el termini de tres mesos, segons una declaració que ha llegit a la televisió del país. "Jo declaro que el poder queda vacant perquè s'organitzin eleccions justes i democràtiques en 90 dies, ha afirmat el mandatari, que ha justificat la seva decisió per "la degradada situació sociopolítica i l'amenaça de divisió dins del nostre exèrcit".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut