Brussel·les

La UE demana explicacions a Espanya per l'actuació de la Guàrdia Civil a Melilla

La comissària d'Interior vol una resposta sobre les imatges del 15 d'octubre, on es veuen agents colpejant immigrants a la tanca

RedaccióActualitzat

La comissària d'Interior de la Unió Europea, Cecilia Malmström, ha demanat explicacions al govern espanyol sobre l'actuació de la Guàrdia Civil a la tanca de Melilla en l'expulsió d'immigrants. Brussel·les vol aclarir què va passar a la tanca de Melilla el 15 d'octubre.

Malmström ha vist les imatges on es veu agents de la Guàrdia Civil colpejant immigrants que intentaven saltar la tanca. La comissària li ha fet arribar les seves impressions al ministre de l'Interior espanyol en una carta. Al mateix text també es demanen aclariments sobre possibles canvis a la legislació espanyola per introduir l'expulsió en calent.  

La resposta del govern espanyol l'ha donat la vicepresidenta. Soraya Sáenz de Santamaría ha assegurat que el ministre de l'Interior "està disposat a facilitar la informació sol·licitada. Donat que Cecilia Malmström deixarà en breu el seu càrrec com a comissària d'Interior, el ministre de l'Interior respondrà al nou comissari".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut