Jordi Turull, portaveu de CiU al Parlament.
Jordi Turull, portaveu de CiU al Parlament.
Barcelona

El portaveu de CiU creu que la impugnació del nou 9-N és un error jurídic i polític

El portaveu de CiU al Parlament ha demanat al Tribunal Constitucional que no suspengui el nou 9-N malgrat la petició del govern espanyol

RedaccióActualitzat

El president del grup de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha assegurat aquest divendres que la decisió del govern espanyol d'impugnar el procés participatiu del 9-N és un error jurídic i polític.

"Estan tan desesperats amb el que passa a Catalunya que el que hem de fer és no caure en el seu joc", ha afirmat, en un article del butlletí del grup de CiU al Parlament.

"Si el Tribunal Constitucional vol mantenir uns mínims de credibilitat i de prestigi, la setmana que ve té una gran oportunitat". Per això, Turull li ha demanat que no suspengui el nou 9-N malgrat la petició que ha fet sobre aquesta qüestió el govern espanyol.

També ha comparat l'executiu espanyol amb un home que "ensopega dues vegades amb la mateixa pedra", perquè considera que demanar la suspensió cautelar del 9-N és una estratègia equivocada, com ho ha estat fer-ho amb la llei de consultes no referendàries i el decret de convocatòria de la consulta.

"El que passa a Catalunya només se soluciona amb les urnes. I el 9-N serà una gran festa de la democràcia", ha conclòs Turull.

 

Anar al contingut