Presentació de l'associació d'advocats Drets, dimarts passat.
Presentació de l'associació d'advocats Drets, dimarts passat.
Barcelona/Madrid

L'associació d'advocats Drets ha presentat una denúncia contra un centenar d'usuaris de Twitter per amenaçar catalans

L'associació d'advocats Drets ha començat una campanya per aplegar casos denunciables de missatges a les xarxes i ja ha rebut més de 150 sol·licituds de denúncies

RedaccióActualitzat

L'associació d'advocats Drets ha presentat aquest divendres davant la Fiscalia Especial per Delictes d'Odi i Discriminació una denúncia contra un centenar d'usuaris de Twitter per publicar missatges amenaçadors contra la societat catalana.

Consideren que els seus autors han incorregut en els delictes d'apologia del genocidi, incitació a l'odi i la discriminació, incitació a la violència, enaltiment del terrorisme, injúries i amenaces amb publicitat.

En els missatges denunciats s'insta a la destrucció sistemàtica dels catalans i es detallen procediments per fer-ho, com cambres de gas o afusellaments.

La plataforma d'advocats també ha demanat a la Fiscalia que traslladi un ofici a la unitat de Delictes en Tecnologies de la Informació dels Mossos d'Esquadra perquè descobreixin la identitat d'alguns dels usuaris denunciats, que s'amaguen en l'anonimat de les xarxes socials.

Drets va començar aquest dimarts una campanya per recollir casos denunciables de missatges amenaçadors per als catalans i des d'aleshores ha rebut més de 150 sol·licituds de denúncies.

Justament aquest divendres s'ha sabut que la Guàrdia Civil va detenir el 14 d'octubre un jove de 19 anys per insultar i amenaçar una periodista a Twitter, Isabel Rábago.

Rábago, que col·labora en programes com "Espejo público", d'Antena 3, a Telecinco i escriu al diari "El Mundo", va rebre tuits amenaçadors d'un noi de Cornellà de Llobregat que des d'un perfil de Twitter s'identificava com a simpatitzat de Podem. El jove la insultava i demanava per a ella la cambra de gas. Arran d'aquestes amenaces, Rábago va interposar la denúncia que ha acabat amb el jove imputat però en llibertat.

Anar al contingut