Una nena desfila per la passarel·la de Princelandia Granollers. (Foto: ACN)
Una nena desfila per la passarel·la de Princelandia Granollers. (Foto: ACN)
Granollers

Polèmica a Granollers per l'obertura d'un centre on les nenes desfilen com princeses

El centre Princelandia obert a Granollers topa amb l'oposició d'un grup de veïns que afirmen que promou un model educatiu sexista i inadequat

RedaccióActualitzat

L'obertura a Granollers d'un centre d'oci per a nenes que les disfressa com princeses ha causat una polèmica a la població. Un grup de persones denuncien que  Princelandia Party and Beauty és un negoci que fomenta models sexistes i exalta la importància de l'aspecte físic i han començat una campanya per tancar-lo.

La propietària de Princelandia, Anna Romay, es defensa de les acusacions i assegura que només ofereix "un joc i una il·lusió" per a les nenes.

Però el grup Tanquem Princelandia ha iniciat una campanya de sensibilització als pares repartint fulletons a la sortida de les escoles de Granollers. El col·lectiu explica els pares que aquest nou centre ofereix tractaments de bellesa o maquillatge per a nenes petites i els exposen que hi estan en contra perquè no consideren que sigui un model educatiu adequat. El grup també ha organitzat diverses xerrades i espectacles.

Un dels membres del grup, Marina Collell, explica que Princelandia és un centre que "encarna un model d'educació profundament sexista i que relega les dones a un paper secundari a la societat". Segons apunta, és un negoci que "lliga l'autoestima de la dona a la seva estètica, al fet d'haver d'estar guapa per agradar els altres".

Princelandia ho nega

Anna Romay, que recentment ha obert aquest Princelandia a Granollers, assegura que no pensa tancar el negoci i lamenta unes acusacions que assegura que "no són certes". Afegeix que al centre, on predomina sobretot el rosa, també hi ha disfresses de pirates i que els nens també hi van.

La propietària assegura que s'ha sentit afectada "com a dona" per algunes crítiques en el sentit que sobretot "penso en el físic".

"Tu creus que jo ara puc tancar? Jo necessito treballar! Què volen, que sigui una dona mantinguda pel meu home? No! Jo sóc una dona independent", conclou.

Princelandia compta amb 25 centres arreu de l'Estat. A Catalunya n'hi ha dos: aquest de Granollers i un altre a Sabadell.

Anar al contingut