Núvols baixos al Baix Camp. Foto: Jaume Alegre.
Núvols baixos al Baix Camp. Foto: Jaume Alegre.

Tarda de cel mig entelat l'interior i amb restes de núvols a la costa

S'acosta el cap de setmana i el temps canviarà poc. L'estabilitat es mantindrà però el sol s'apagarà a estones. Els núvols baixos s'acumularan al final del dia. A banda, arribaran alguns núvols prims des del sud. Temperatures en clara recuperació. Dissabte, ambient suau i cel variable.

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps a Catalunya camina per la banda de l'estabilitat fins diumenge. La pertorbació de les Canàries pujarà cap a la península Ibèrica i donarà un impuls de l'aire càlid cap a casa nostra. Com a contrapartida, també afavorirà l'aparició d'alguns núvols inofensius, però compactes cap a la costa.

Sol i núvols

El sol lluirà amb menor intensitat que els darrers dies a estones. A l'interior hi haurà més estones de cel serè, però de manera eventual arribaran teranyines disperses de núvols alts i prims. Als dos extrems de la costa, hi haurà núvols de tipus baix residuals durant les hores centrals del dia, però tornarà a tapar-se al final de la jornada, sense descartar alguna gota transitòria, més probable a darrera hora del dia. Si arribés a caure alguna precipitació, podria anar acompanyada de fang.

Temperatures més suaus

Els núvols de la nit han provocat un ascens de les mínimes a la meitat oriental, en alguns casos significatiu. Els valors més alts han pujat fins als 17 ºC. Les glaçades més moderades s'han localitzat als fons de valls. La inversió tèrmica s'ha mantingut al Pirineu, per l'arribada d'aire més càlid a cotes mitjanes i altes. Pel que fa a les màximes, els valors més alts del dia superaran lleugerament els 20 ºC i s'enfilaran cap als 22 ºC.

I els pròxims dies...

Dissabte continuarà el temps estable. El temps serà més variable, de nou amb núvols a la costa i boires a l'interior, però amb més núvols alts a la resta. Però el més significatiu serà l'augment de les temperatures. Diumenge queda més obert. Ara per ara, tot sembla indicar que el front arribaria a darrera hora del dia.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut