Barcelona

Les bicicletes no podran circular per les voreres de menys de cinc metres a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha establert una moratòria d'un any i mig per poder adequar la resta de vies

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona modificarà l'ordenança de circulació de vehicles perquè les bicicletes no puguin circular per voreres de menys de cinc metres. Aquest canvi fixarà que les bicicletes no puguin anar per la vorera quan es tracti d'un carrer amb carril-bici. A partir d'ara s'establirà una moratòria d'un any i mig per poder adequar la resta de vies, i després només es podrà anar en bicicleta per voreres de més de cinc metres.

Així ho ha explicat aquest dijous el director de mobilitat, Adrià Gomila. A més a més, ha especificat les dues excepcions que establirà l'ordenança. Els menors de 14 anys podran circular per les voreres i, entre les 22.00 i les 7.00, es podrà anar en bicicleta per la vorera, ja que s'entén que no hi ha trànsit de vianants.

Per la seva banda, el regidor del PP Óscar Ramírez ha preguntat a Adrià Gomila si amb aquesta nova ordenança es garantirà la seguretat del ciclista. També ha afirmat que "la ciutat de Barcelona no està preparada per acollir els ciclistes perquè vagin per la calçada".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut