Núvols i boires des del Montcau (Foto: Jaume Cusidó)
Núvols i boires des del Montcau (Foto: Jaume Cusidó)

Tarda d'ambient suau, núvols abundants i algunes clarianes esporàdiques

Dissabte continua marcat per dos tipus de núvols: d'una banda, el de tipus baix, acumulats al llarg de la costa. De l'altra, els núvols alts i mitjos que van arribant des del sud i deixen el cel enteranyinat o enterbolit. Tret d'algun plugim ocasional, haurem d'esperar al final de diumenge per rebre pluges significatives.

Alberto AlcántaraActualitzat

El cap de setmana ha començat força tranquil, amb aquest dissabte de transició cap a un temps més insegur. La pertorbació de les Canàries traurà el nas pel sud peninsular, mentre que bombejarà aire càlid i portarà núvols poc actius sobre Catalunya. No tindrem pluges significatives fins diumenge al vespre.

Cel variable

El dia és de cel canviant, amb presència de boires i amb predomini de núvols baixos cap a la costa, acompanyats de núvols alts i mitjos que avancen de sud-est a nord-est. Els núvols baixos seran més abundants als dos extrems de la costa al final del dia. Pel que fa als núvols alts i mitjos, s'estendran per la major part del territori i deixaran algunes virgues o precipitacions inapreciables. Esperem més clarianes cap al vespre i cap a l'oest, però en general parlarem d'un cel molt enterbolit o enteranyinat.

Ambient suau

A més a més, esperem un ambient força suau. Les temperatures diürnes poden pujar una mica més, de manera que superaran els 20 ºC a la costa i el prelitoral, mentre que quedaran a tocar d'aquesta barrera dels 20 ºC a molts indrets d'interior. Les mínimes també han estat més altes que les de divendres. L'ascens ha estat més notable cap al nord-est. S'ha mantingut la inversió tèrmica. Al final del dia, augmentarà el vent del sud al Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per vent.

 

El cel també es veurà enterbolit cap al País Valencià i les Balears.

I diumenge...

El temps es complicarà una mica, amb la pertorbació situada a prop del golf de Cadis i amb l'arribada d'una banda de núvols més activa. Desconfiem de la puntualitat d'aquests fronts de núvols que arriben de latituds càlides, però, ara per ara, està previst que les pluges arribin de cara al vespre. De tota manera, tret d'alguns ruixats al Pirineu de Lleida, seran febles i minses. Serà un dia ventós al Pirineu.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut