El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en una imatge d'arxiu
El conseller de Cultura creu que la independència faria reflotar la indústria cultural
Barcelona

El conseller Mascarell creu que la independència faria reflotar la indústria cultural catalana

Segons el conseller de Cultura una Catalunya independent tindria les eines per abaixar l'IVA cultural, aprovar una llei de mecenatge o endurir la protecció de la propietat intel·lectual

RedaccióActualitzat

Ferran Mascarell creu que la independència de Catalunya és la clau de volta per fer reflotar la indústria cultural del país.

En una entrevista al programa "La finestra indiscreta" de Catalunya Ràdio, el conseller de Cultura assegura que amb un Parlament sobirà, Catalunya tindria les institucions i les eines necessàries perquè la indústria cultural es pogués desplegar amb menys dificultats.

En aquest sentit, Mascarell va destacar que si Catalunya fos independent, podria abaixar l'IVA cultural, aprovar una llei de mecenatge o endurir la llei de protecció de la propietat intel·lectual, reclamacions històriques dels agents culturals.

Ferran Mascarell creu que la gran assignatura pendent de la cultura catalana és la creació d'un relat sobre la seva història i ser capaç d'homologar-la amb la de qualsevol altre país del món, sense complexos.
Anar al contingut