L'alcalde d'Ascó, Rafel Vidal, al balcó de l'ajuntament. (Foto: ACN)
L'alcalde d'Ascó, Rafel Vidal, al balcó de l'ajuntament. (Foto: ACN)
Ascó

L'alcalde d'Ascó, Rafel Vidal, imputat per presumpta malversació de fons públics

Rafel Vidal va fer servir els serveis jurídics del consistori en una querella contra el cap de l'oposició que l'havia insultat en un ple municipal

RedaccióActualitzat

L'alcalde d'Ascó, Rafel Vidal, ha estat imputat per presumpta malversació de fons públics, per haver utilitzat els serveis jurídics municipals en una querella contra el cap de l'oposició del consistori, Antoni Casanova.

Els fets es remunten a mitjans del 2013, quan en un ple amb molta tensió, el cap de l'oposició va titllar l'alcalde del municipi de "nazi i dictador". Per aquests fets, Vidal va presentar una querella per injúries contra Casanova.

Ara ha estat un regidor i company de partit del cap de l'oposició, Salvador Florido, el que s'ha querellat contra Vidal i els tres membres de la junta de govern per haver utilitzat els serveis jurídics municipals i diners públics en el primer plet. Vidal ha estat citat a declarar al jutjat de Gandesa el 3 de desembre.

Fonts del govern municipal justifiquen l'ús dels serveis jurídics del consistori dient que els insults anaven dirigits a la institució local, i no a l'alcalde de forma individual.

El cap de l'oposició, Antoni Casanova va ser alcalde d'Ascó del 1999 al 2007, i manté una tensa relació amb el batlle actual, Rafel Vidal.
Anar al contingut