Sánchez-Camacho, al Congrés del PP del Baix Llobregat.
Sánchez-Camacho, al Congrés del PP del Baix Llobregat.
Cornellà de Llobregat

Camacho es mostra "orgullosa que l'estat democràtic hagi funcionat" amb la querella a Artur Mas

La presidenta del Partit Popular català ha defensat que la presentació de la querella és la prova que els pilars de l'Estat han funcionat

RedaccióActualitzat

Orgull, igualtat davant la llei i procés de cartró. Amb aquestes tres idees ha definit la presidenta del Partit Popular, Alícia Sánchez-Camacho, la consulta del 9-N i la querella al president de la Generalitat, Artur Mas.

Sánchez-Camacho ha defensat que la presentació de la querella contra Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, és la prova que els pilars de l'Estat han funcionat:

"Com a demòcrata, com a catalana i com a espanyola estic orgullosa que l'estat democràtic de dret hagi funcionat"

Després de la polèmica que hi va haver quan la líder popular va anunciar-la abans que la fiscalica es pronunciés, Camacho ha afirmat que s'ha vist "com s'actuava des de la justícia contra el president i les conselleres per saltar-se la llei, perquè la justícia és igual per a tots".

La presidenta del PPC insisteix que "han funcionat els tres pilars de la democràcia: el Congrés, la justícia i el govern". I recorda:

"El Congrés va rebutjar que una comunitat autònoma pogués decidir el futur d'Espanya, la justícia ha deixat clar que ningú pot saltar-se les lleis i el govern ha impugnat la primera consulta que es va proposar a Catalunya i el simulacre que es va fer després"

Simulacre de cartró

Sánchez-Camacho ha definit el 9-N com un procés de cartró:

"Ells el que han fet ha estat un simulacre amb unes urnes de cartró en un procés de cartró"

Assegura que el resultat, però, "els ha sortit malament perquè, segons els seus còmputs, que no són els nostres, hi ha 1,8 milions de persones que defensen la independència".

L'independentisme "ha tocat sostre"

Per al PP, entre la població catalana hi ha un "afartament del procés, dels carrers vestits de groc". Sánchez-Camacho lamenta l'"hegemonia del pensament únic" i afirma  que l'independentisme "ha tocat sostre" a Catalunya.

"El PP és el partit de la majoria, del govern d'Espanya, al qual han votat més d'11 milions d'espanyols, un partit amb vocació de majoria que ha de donar resposta a les necessitats dels més de 4 milions de catalans que estan orfes de president"

Diàleg?

Camacho, diu que "la solució de Catalunya passa per les lleialtats mútues". Però avisa:

"Si Mas vol debatre sobre els 23 punts que afecten la millora dels catalans, el govern d'Espanya està disposat a construir ponts i a treballar conjuntament, però si segueix sent deslleial contra Espanya no hi pot haver diàleg"

Comissió d'investigació

Durant la seva intervenció al Congrés del PP del Baix Llobregat, Sánchez-Camacho ha denunciat també que "la comissió creada per investigar el "cas Pujol" s'ha creat precisament per no investigar res i tapar-se mútuament les vergonyes".

Lamenta que "hagin d'anar a declarar els ministres d'Espanya i la presidenta del PPC i ningú de CiU". Afirma que "és una vergonya que als que complim la llei ens reprovin i als altres no". I per últim, ataca durament l'expresident de la Generalitat:

"Jordi Pujol ha estat un frau, ha enganyat Espanya i Catalunya i s'ha emportat els diners a paradisos fiscals mentre altres hem pagat per aixecar el país"

 

Anar al contingut