Boires i núvols alts des de Sant Martí de Sobremunt (Foto: J. Martínez)
Boires i núvols alts des de Sant Martí de Sobremunt (Foto: J. Martínez)

Tarda enterbolida i amb alguns ruixats minsos cap al final

La tarda de diumenge es mantindrà amb un temps emboirat, tapat o enterbolit, amb un augment del risc de pluges. En general, allà on plogui es recolliran quantitats molt minses. Només esperem alguns ruixats més abundants al vessant sud del Pirineu. L'ambient seguirà sent força suau.

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge, el temps segueix dominat per la pertorbació situada al voltant del golf de Cadis i per les altes pressions situades a l'est d'Europa. Aquesta configuració isobàrica implica vents càlids i arribada de núvols poc actius en general. Tot i això, cauran alguns ruixats minsos.

Cel ennuvolat

El dia és de cel tapat o enterbolit per l'arribada de núvols alts i mitjans, que a la tarda es faran més extensos i compactes. A banda, els núvols baixos resistiran als dos extrems de la costa, sobretot a l'est de Girona.  De tota aquesta nuvolositat poden caure precipitacions inapreciables, alguns plugims o virgues. Arribaran alguns xàfecs més actius al vessant sud del Pirineu. En el seu viatge de sud a nord, els ruixats també poden lliscar per les Terres de Ponent i la zona del Port i per la banda del litoral i prelitoral, però sempre deixant quantitats molt minses en general, i amb més probabilitat al final del dia.

Vent del sud

El vent del sud ha bufat moderat, amb alguns cops forts, al Pirineu durant el matí. El cop màxim ha arribat als 102 Km/h a Lac Redon, segons les dades de Meteocat. Al llarg de la tarda perdrà una mica de força, però no desapareixerà. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de vent per aquest motiu.

Temperatures suaus

De nou, les temperatures mínimes han pujat un esglaó més gairebé a tot el territori. Fins i tot han desaparegut les glaçades en les valls del Pirineu. Els valors de primera hora només eren una mica més baixos a punts propers al litoral. L'ambient de les hores centrals del dia continuarà sent força suau, amb unes màximes que poden pujar de manera lleugera cap al Pirineu o les Terres de l'Ebre i baixar una mica a punts del nord-est.

La nuvolositat serà abundant al País Valencià, tot i que si plou serà de manera dispersa i poc abundant. A les Balears, cel variable, amb nuvolositat més general i compacta de cara a la tarda. Vent de sud en augment al llarg del dia.

I els pròxims dies...

Els models dibuixen un moviment del centre de baixes pressions de sud-oest a nord-est i per tant situen la font d'inestabilitat més a prop de Catalunya. Ara bé, aquesta és una situació potencialment caòtica que de ben segur portarà canvis en la previsió d'un dia per l'altre. Us recomanem seguir el dia a dia. Ara per ara, dilluns es preveu risc de més ruixats localment moderats. Els dies següents es mantindrà la inestabilitat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut