Membres de la CUP reunits a Perpinyà.
La CUP a Perpinyà.
Perpinyà

La CUP es desmarca de Guanyem Barcelona i presenta candidatura pròpia a la capital catalana

En relació amb les futures eleccions catalanes, la CUP ha fet una crida, des de Perpinyà, a la creació d'una candidatura àmplia, d'esquerres i independentista

RedaccióActualitzat

La CUP es desmarca de Guanyem Barcelona i presentarà una candidatura pròpia a la capital catalana. El motiu que argumenta són les diferències amb la coalició d'Ada Colau en alguns aspectes del codi ètic que debatien, com la limitació de mandats o el sou mínim dels regidors.

I, en relació amb les futures eleccions catalanes, la CUP ha fet una crida, des de Perpinyà, a la creació d'una candidatura àmplia, d'esquerres i independentista.

La CUP acorda, doncs, impulsar una candidatura alternativa i convidar altres forces polítiques al marge dels partits tradicionals.

Així ho ha explicat el seu portaveu, Marc Sallas:

"Anar a buscar gent que ja està organitzada a través del municipalisme alternatiu. D'altra banda, entenem que en espais com el procés constituent i després a sectors populars com en col·lectius que vulguin estar en aquesta llista àmplia"

La Candidatura d'Unitat Popular ha fet el consell polític, on han fixat les línies mestres d'aquest nou projecte per a les eleccions catalanes. Unes línies que passen per un trencament amb l'Estat i per establir les bases d'una república catalana.

Anar al contingut