Ortega Cano contesta els periodistes abans d'entrar a l'Audiència de Sevilla.
Ortega Cano contesta els periodistes abans d'entrar a l'Audiència de Sevilla. (Foto: EFE)
Sevilla

La jutge decideix que l'extorero Ortega Cano, condemnat a dos anys i mig de presó, ha d'entrar a presó

Ha rebutjat la sol·licitud de la defensa de suspendre l'entrada a presó fins que hi hagués decisió del govern espanyol sobre la seva petició d'indult i decisió respecte al recurs d'empara presentat al Tribunal Constitucional.

RedaccióActualitzat

La jutge de la sala penal número 6 de Sevilla ha rebutjat la petició de José Ortega Cano de suspendre el seu ingrés a presó per complir la condemna de dos anys i mig per un accident mortal. Així, doncs, l'extorero i vidu de cantant Rocío Jurado haurà de complir la pena. La jutge considera que la petició de la defensa tenia com a objectiu dilatar el procés. El text de la jutge no especifica la data d'entrada a presó, però el requeriment per fer-ho podria ser imminent.

La defensa d'Ortega Cano havia sol·licitat la suspensió de l'entrada a presó fins que hi hagués decisió del govern espanyol sobre la seva petició d'indult i decisió respecte al recurs d'empara presentat al Tribunal Constitucional. Respecte als motius de salut al·legats per Ortega Cano, la jutge respon a la seva resolució que les presons espanyoles tenen bons serveis mèdics, i afegeix que si finalment se li concedeix l'indult, haurà complert una part mínima de la condemna.

Tant la fiscalia com l'acusació de la família de Carlos Parra, la víctima mortal de l'accident que va provocar l'extorero, s'havien oposat a suspensió de l'ingrés a presó, amb l'argument que no es donava cap de les causes previstes en la llei per a la suspensió.

L'accident en què es va veure involucrat l'extorero va passar el maig del 2011. Ortega Cano va triplicar la taxa d'alcohol permesa. La condemna a dos anys i mig de presó, pels delicte d'homicidi imprudent i conducció temerària, la va confirmar l'Audiència, que li va afegir un delicte contra la seguretat viària per conduir ebri i li retira el carnet de conduir durant tres anys i mig.  

Anar al contingut