Barcelona

Mas confirma que ha demanat una trobada amb Rajoy i no ha rebut resposta

Ha estat durant la sessió de control al Parlament, i en resposta a la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat que ha demanat formalment una entrevista amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Ho ha fet durant la sessió de control al Parlament en resposta a la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, a qui li ha etzibat: "Veig que no té canals de comunicació amb Madrid, com tenia abans, perquè si els conservés i estigués al dia sabria que aquesta trobada ja està demanada".

Mas, però, ha lamentat que no ha rebut resposta del president espanyol, malgrat que aquest dimecres Rajoy va afirmar al Congrés: "Si Mas em truca demà, ve demà. Si em truca aquesta tarda, tinc un viatge, però fins i tot ho podríem canviar." En aquest sentit, ha dit que quan es demana una trobada i "aquesta persona no li respon, es pot tenir la impressió que no el volen veure".

D'altra banda, el president també ha assegurat que, respecte al 9 de novembre, no té un pla B, i ha recordat que el que reclama és que el govern espanyol toleri la consulta. "Esperem que no s'hi fiquin, que ens deixin fer, que deixin conèixer l'opinió del poble de Catalunya sobre el seu futur com a país, com a societat i com a nació", ha manifestat Mas, que ha recriminat als populars que no vulguin conèixer l'opinió dels catalans i els ha deixat anar un sarcàstic "bravo".

Finalment, el president ha aprofitat la sessió de control per valorar la sentència absolutòria del setge del Parlament. Ha assegurat que no li ha agradat gens la resolució judicial però que l'hauran d'acatar. En qualsevol cas, ha recordat que tant el govern com el Parlament la recorreran.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut