L'expresident de Caja Madrid i Bankia, Rodrigo Rato.
L'expresident de Caja Madrid i Bankia, Rodrigo Rato.
Madrid

El PP obre expedient a Rato i els altres afiliats per les targetes opaques però no pren cap mesura cautelar contra ells

S'obre una investigació interna que podria acabar amb l'expulsió temporal o definitiva dels vinculats a l'escàndol

RedaccióActualitzat

El PP ha obert un expedient a Rodrigo Rato i els altres dotze afiliats del partit vinculats al cas de les targetes opaques de Caja Madrid. Això vol dir que s'obre una investigació interna que podria acabar amb l'expulsió, temporal o definitiva, del partit. De moment, no s'ha pres cap mesura cautelar contra aquests militants que estarien implicats en el suposat ús fraudulent de targetes de crèdit de l'entitat.

El Comitè de Drets i Garanties del PP ha designat el diputat d'Albacete Francisco Molinero com a instructor de la investigació interna. Ara es cridarà els tretze afiliats perquè s'expliquin. Els estatuts del PP estableixen que la investigació es pot allargar dos mesos com a molt, tot i que per "circumstàncies excepcionals" es pot prorrogar un mes. De tota manera, el partit té la intenció de tancar el tema com més aviat millor.

Dels 86 directius i consellers de Caja Madrid que, presumptament, van fer destinar les targetes a despeses personals per valor de més de 15,2 milions d'euros, 28 van ser nomenats a proposta del PP. Alguns ja s'han donat de baixa voluntària del partit, per això ara només en queden 13. Els fets van passar entre el 2003 i el 2012.

En el cas de Rodrigo Rato, va carregar 44.200 euros a Caja Madrid i 54.837 a Bankia. Aquest últim import ja el va tornar al banc.

Un altre esquitxat pel cas que ha tornat els diners és l'exdirector general de Caja Madrid i Bankia Ildefonso Sánchez Barcoj, que ha lliurat a l'Audiència Nacional un xec per valor de 484.200 euros. És el que es va gastar amb una "targeta B" que tenia assignada i ha argumentat que vol "eliminar qualsevol dany que hagi pogut tenir" el banc.

Tant Barcoj com Rato i també l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa declararan aquest dijous a l'Audiència Nacional per aquest cas, en qualitat d'imputats.

Anar al contingut