Barcelona

El govern espanyol nega que Mas hagi demanat una entrevista amb Rajoy

El president de la Generalitat ha afirmat que ja l'havia sol·licitat i que no ha rebut resposta

RedaccióActualitzat

Estira-i-arronsa entre el govern espanyol i el català al voltant d'una trobada entre Mariano Rajoy i Artur Mas. El president de la Generalitat ha afirmat aquest dijous al matí que ha demanat formalment una entrevista amb el president del govern espanyol i ha lamentat que encara  no ha rebut resposta. L'executiu del PP, però, nega que Mas hagi sol·licitat la reunió i assegura que Rajoy atendrà Mas "el dia que la demani". 

Mas ha revelat que ja ha demanat la reunió durant la sessió de control al Parlament, i, en resposta a la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, a la qual ha etzibat: "Veig que no té canals de comunicació amb Madrid, com tenia abans, perquè, si els conservés i estigués al dia, sabria que aquesta trobada ja està demanada".

Mas, però, ha lamentat que no ha tingut resposta, malgrat que, aquest dimecres, Rajoy va afirmar al Congrés: "Si Mas em truca demà, ve demà. Si em truca aquesta tarda, tinc un viatge, però fins i tot ho podríem canviar." En aquest sentit, ha dit que, quan es demana una trobada i "aquesta persona no li respon, es pot tenir la impressió que no el volen veure".

La reacció del govern espanyol ha arribat per part de la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría. Des dels passadissos del Congrés, en preguntar-li per les paraules de Mas, ha contestat amb un "doncs no".  Sáenz de Santamaría ha negat que Rajoy no vulgui rebre Mas: "El dia que ho demani, aquí serem". 

El pla B i el setge al Parlament

D'altra banda, el president també ha assegurat que, respecte al 9 de novembre, no té un pla B, i ha recordat que el que reclama és que el govern espanyol toleri la consulta. "Esperem que no s'hi fiquin, que ens deixin fer, que deixin conèixer l'opinió del poble de Catalunya sobre el seu futur com a país, com a societat i com a nació", ha manifestat Mas, que ha recriminat als populars que no vulguin conèixer l'opinió dels catalans i els ha deixat anar un sarcàstic "bravo".

Finalment, el president ha aprofitat la sessió de control per valorar la sentència absolutòria del setge del Parlament. Ha assegurat que no li ha agradat gens la resolució judicial, però que l'hauran d'acatar. En qualsevol cas, ha recordat que tant el govern com el Parlament la recorreran.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut